top of page

Idby

IDBYS DNA

I Idby spelar det ingen roll varifrån du kommer, om du är pojke eller flicka, stor eller liten, röd eller blå. Det viktiga för en Id är vad du älskar och vem du är på insidan. Idbyborna reser i tiden, de drömmer och gräver, de flyger, de trummar, de sjunger och de har gärna fester.

Iddernas fantasi, nyfikenhet, lust att leka och utforska livet ser inga gränser! Varför gå när man kan hoppa? Varför tala när man kan sjunga till stjärnorna? Och varför köpa en cykel när man kan bygga en själv?

Gör det du gillar! är Idbys motto.

Idbys värld

Idby är en värld fylld av Idbybor skapad av fyra människor: Sarah, Anders, Andy och Inger. Det är jag som är Anders. Jag har illustrerat allting i Idbys värld. Från idderna själva till all natur, alla djur och växter och alla fina hus. Här nedan ser du kartan över Idby.

Idby map. Idby kartan

Idby böckerna

Till serien om Idby finns ett Idbybibliotek. Där lär du känna fler Idbybor och får veta lite om vad just de gillar och varför. Varje karaktär har två böcker.

Första boken:

I den första boken får vi veta hur Idden var som liten och varför den älskar något. Den första boken tar oss med in i just den Iddens fantasi. Och det är genom fantasi och blomstrande kreativitet som en Id finner det han eller hon älskar.

Andra boken:

Nu är Idden lite äldre. I den andra boken använder vår Id det han eller hon älskar och är bra på för att ge sig ut på äventyr och dela med sig till hela Idby. Att dela med sig till de andra Idbyborna är viktigt för alla Idder.

Samples of Idby books

Project Name

De som bor i Idby kallas idder. I Idby finns många djur och växter som du inte hittar någon annan stans. Snortelgruntar, Eldloppor och Blåbärsflugor. Bara som några exempel. Bästa sättet att lära känna Idby världen är givetvis att läsa böckerna om Idby. De finns i nyutgåva på Bonnier Lära.

Cover illustrtation for The Big Idby Book
bottom of page